Belastingadvies

Belasting? Wij zorgen voor verlichting.

Het is simpel: u wilt zo min mogelijk belasting betalen. En wij zorgen daarvoor. Niet door vals te spelen, maar door het belastingstelsel door en door te kennen en daarop in te spelen. Wij helpen alles goed en gunstig te regelen, zodat u niet meer belasting betaalt dan nodig is.

Belastingadvies is maatwerk, zowel zakelijk als particulier. Dat komt doordat elke onderneming, elke branche en elke persoonlijke situatie anders is. Maar ook doordat het Nederlandse belastingstelsel best complex is. Bovendien verandert het geregeld. Maar daarom zijn wij er. Wij blijven up-to-date en passen de nieuwste inzichten direct voor u toe.

“Bij continu veranderende spelregels uw fiscale risico’s beheersen en kansen benutten. Daar gaat het om.’’

– Peter Steenhuis, vennoot.

Belastingadvies voor bedrijven

Belastingadvies voor ondernemingen begint bij de juiste rechtsvorm. Gaat u bijvoorbeeld voor een bv of vof, of is het verstandig een eenmanszaak te blijven? Wij helpen u kiezen. Elke rechtsvorm heeft namelijk zijn (fiscale) mogelijkheden en beperkingen. Het bepaalt bijvoorbeeld de wijze waarop belasting geheven wordt. Eenmaal een rechtsvorm gekozen is het belangrijk deze op gezette tijden fiscaal tegen het licht te houden. De wet- en regelgeving verandert namelijk voortdurend.

Maakt uw onderneming winst, dan is het belangrijk een fiscale planning voor uw zakelijk vermogen te maken. Deze verschaft een helder beeld van uw fiscale positie en mogelijkheden in de toekomst. Daarbij komen zaken aan bod als de rechtsvorm, bedrijfsopvolging, pensioenopbouw, belastingvrij belonen van medewerkers, de fiscale positie van uw vermogen en gunstige vermogensoverdracht bij overlijden.

Wij helpen organisaties met:

  • Vennootschapsbelasting
  • Omzetbelasting
  • Inkomstenbelasting
  • Loonbelasting
  • Overige belastingen en alle vragen van de Belastingdienst

Persoonlijk belastingadvies

Maakt u optimaal gebruik van alle aftrekposten? Wilt u uw aangifte inkomstenbelasting elk jaar optimaal ingevuld hebben? Heel goed. We adviseren u daarin ook graag. Of u nu ondernemer bent of in dienstverband werkt. Samen nemen we uw fiscale mogelijkheden en financiële planning onder de loep. Zo voorkomen we onnodige belastingafdracht, profiteert u van belastingvoordelen en stellen we een goede oudedagvoorziening veilig.

Pensioen en lijfrente

Of u nu werkgever of DGA bent, voor de oude dag zorgen moet iedereen. Makkelijk is dat niet want de wereld van pensioenen is continu in beweging. Lastig dus om overzicht te hebben én te houden. Wij kunnen helpen bij het opzetten, verlengen of wijzigen van uw pensioenregeling.

Wij helpen u met

  • Inkomstenbelasting en alle overige belastingen
  • Successie- en schenkingsrecht
  • Pensioen

 

Fiscaal optimaal? Neem contact op met:

Peter Steenhuis

belastingadviseur/vennoot (058) 213 03 05