Start / Overdracht bedrijf

Voor een vliegende start of prettige overdracht.

Begint u een nieuwe onderneming, of staat u voor een overdracht? In beide gevallen kunt u op ons rekenen. Wij weten als geen ander hoe het is om een onderneming te beginnen, over te nemen of over te dragen; een spannend proces waarbij veel komt kijken. Zeker op het gebied van fiscaliteit en financiering. Met veel plezier helpen we u de juiste keuzes te maken.

“Ondernemersgeest niet remmen, maar wél in goede banen leiden.”

– Watze Tigchelaar, vennoot.

Bedrijf starten

Ondernemers – en zeker startende – bruisen van de ideeën en ambities. Deze creativiteit en ondernemersgeest willen wij niet remmen, maar wél in goede financiële banen leiden. Slimme starters schrijven een ondernemingsplan met daarin ambities, doelstellingen en een financieel plan. Wij helpen ze daarbij.

Door de financiële kant van uw avontuur in een plan te verwerken, ontstaat een helder beeld van de haalbaarheid van uw onderneming. Een overzichtelijke begroting en een verwachting van de resultaten geven niet alleen uzelf, maar ook kredietverstrekkers inzicht in uw plannen. En dat is belangrijk. Banken verstrekken een financiering namelijk alleen op basis van een goede onderbouwing.

Bedrijfsoverdracht

Fusies, overnames en bedrijfsopvolgingen zijn ingrijpende gebeurtenissen. Er veranderen immers fundamentele dingen. U krijgt te maken met financiële, organisatorische, maar ook emotionele aspecten. Zeker bij familiebedrijven spelen er emoties mee. Zo kan het voor betrokkenen lastig zijn om privé en zakelijk gescheiden te houden. Maar daarvoor zijn wij er. Wij hebben de ervaring en expertise om iedere overname zonder nare nasmaak te laten verlopen.

Bedrijfsopvolging

Er komt een dag waarop het tijd is te stoppen met werken. Maar: wie volgt u op? Hebben uw kinderen de ambitie en capaciteit om uw onderneming voort te zetten? Of verkoopt u uw onderneming aan derden? Hoe verloopt zo’n opvolgingsprocedure? Wij helpen u deze vragen te beantwoorden en bereiden uw opvolging tot in de puntjes voor.

Financiële planning

Uw financiële planning loopt als een rode draad door al deze fasen heen, zowel zakelijk als privé. Regeren is vooruitzien! Wij helpen u uw plannen en wensen financieel te onderbouwen. Dat kan gaan over de toekomst van uw onderneming maar ook over uw huidige en toekomstige inkomen.

U kunt op ons rekenen bij:

  • De start van uw bedrijf
  • Fusies en overnames
  • Bedrijfsoverdracht en –opvolging
  • Aan- en verkoop van bedrijfsonderdelen

 

Goed beginnen of afsluiten? Neem contact op met:

Watze Tigchelaar

accountant/vennoot (058) 213 03 05